Jak psát inzeráty Tiskové zprávy pro média

Dobrá tisková zpráva může otevřít dveře

Getty Images

Tiskové zprávy jsou základním nástrojem pro získání informací o vaší firmě nebo o vašem klientovi. A dobrou zprávou je, že nemusíte být PR profesionálem, abyste napsali jeden. Když spravujete svou vlastní kampaň s veřejností , psaní tiskových zpráv by mělo být pro vás rychle přirozené. Pokud máte zprávy o vašem produktu, službě nebo společnosti, pak jste připraveni zažít sílu tiskových zpráv.

A nejlepší ze všeho? Je to zdarma! Ale nejprve se podíváme do tiskové zprávy sama.

Takže, co je tisková zpráva?

Je to jednoduché. Tisková zpráva je dokument s jednou až dvěma stránkami, který slouží k upozornění na vaši společnost a její produkty / služby. Jsou psány velmi formulačním způsobem a s dobrým důvodem. Stovky, ne-li tisíce těchto tiskových zpráv, se každý den dostanou na scénu. Kdyby všichni měli různé formáty, bylo by to noční můra pro tisk, aby to zvládl.

Tím, že je jednoduché číst, jednoduchým formátováním a očekávanými místy pro data, časy, titulky a tak dále usnadňujete práci novináře. A když ulehčíte své životy, je pravděpodobnější, že získáte pokrytí v novinách, časopisech, na internetových stránkách nebo v zpravodajství.

Z těchto důvodů je nezbytné, abyste se před naučením svých médií na média dozvěděli, jak vytvořit tiskové zprávy.

Jinak začnete mít pověst, že jste amatér a vaše tiskové zprávy budou ignorovány.

Odeslání tiskových zpráv - Základy

Když jste připraveni na bezplatné zpravodajství, pošlete tiskové zprávy redaktorům a televizním stanicím. To ale není zárukou, že se dostanete zdarma na reklamu.

Mezi reklamou a vztahy s veřejností existuje mnoho rozdílů a v oblasti PR se média nemusí vypořádat s vaším příběhem. Posíláte své tiskové zprávy v naději, že si to vyzdvihují pro svůj časopis, noviny nebo místní zpravodajství.

Ale musíte být trpěliví. Některé publikace mohou trvat několik měsíců, než zveřejníte tiskové zprávy. A pak jsou další publikace, které vytisknou vaše vydání během několika dní. Vše závisí na vašich zprávách a jejich rozvrhu.

A televizní stanice jsou úplně jiný. Pokud se snažíte dostat vysílací čas na akci, pošlete svou tiskovou zprávu místním televizním stanicím nejméně dva dny předem. Vzhledem k tomu, že zprávy se liší od každodenního života, může havárii automobilu zabránit tomu, aby stanice pokryly vaši událost. Ale vaše šance jsou ještě nižší, pokud obdrží vaše tiskové prohlášení ve stejný den.

Tisková zpráva musí být zajímavá

Tiskové zprávy jsou také známé jako tiskové zprávy. Zpět na základy, to znamená jen: zprávy. Pokud jste uváděli na trh stejnou vykurovací podložku po dobu 20 let a nic se nezměnilo, není důvod k napsání tiskové zprávy. Redaktoři si odtrhnou nos a pak se spojí se spodkem koše.

Řekněme, že vaše topná podložka je nyní vybavena automatickým časovačem.

Je tu vaše zpráva! Existuje několik typů tiskových zpráv, které můžete psát. Zahájení podnikání. Připojení nových zaměstnanců do vašeho týmu. Vaše společnost získává ocenění. Pracujete s charitou. Nebo něco nového nebo jiného o vaší firmě a její produktové řadě představuje novinku.

Existuje však trik pro psaní tiskových zpráv. Vaše zpráva musí být veřejně prospěšná, aniž by to znělo jako ostrý inzerát. Vydání je napsáno nezaujatým formátem, takže čtenář důvěřuje tomu, aby informace byly přesné.

Existuje však jasné rozlišení mezi reklamou a vztahy s veřejností. Pokud jsou však napsány správně, tiskové zprávy mohou být ještě účinnější než reklama.